Framtidens offentliga sektor – En proaktiv möjliggörare av hållbara systemeffekter

Tis 17 sep. 13.00–15.30
Impact Innovation Summit, Helsingborg

SustainGov är ett av fem nya strategiska innovationsprogram som utgör svenska statens innovationssatsning för 2030-talet. I samband med Impact Innovation Summit bjuder SustainGov in till ett exklusivt för-möte om hur offentlig sektor kan bli en proaktiv möjliggörare av hållbara systemeffekter.

För-mötet riktar sig till dig som är chef eller ledare inom offentlig sektor.

SustainGov vill bidra till att göra offentlig sektor till ”den bästa versionen av sig själv” som har förmåga att, tillsammans med övriga samhällsaktörer, generera hållbara systemeffekter genom systeminnovation. Det innebär bland annat att:

  • Individuellt välbefinnande optimeras för varje medborgare – ingen faller mellan stolarna
  • En hållbar offentlig förvaltning balanserar människors och samhällets behov inom planetens gränser

Tillsammans tar vi ett kliv framåt i hur vi kan göra offentlig sektor till en aktiv möjliggörare för hållbarhetsomställningen så att den sker på ett demokratiskt, rättssäkert och verkningsfullt sätt! 

Vi tar emot intresseanmälningar till SustainGovs för-möte redan nu.

Skicka mejl till karin.berg@miun.se om du är intresserad av att delta

Programmet innehåller presentationer som efterföljs av reflektion, diskussion och möjligheten att ställa frågor.

Preliminära programpunkter inkluderar:

  • Klas Danerlöv, SKR, berättar om vad som testats hittintills samt vilka kunskapsgap SustainGov vill brygga över för att nå systemeffekter.
  • Karin Berg, Mittuniversitetet, presenterar en överblick av identifierade utmaningar på systemnivå, dvs. den "systemproblematik" som SustainGov vill adressera vilket sedan övergår i en interaktiv övning där medverkande aktörer hjälper till att identifiera flaskhalsar, gap och systemproblematik som stoppar offentlig sektor från att få systemsyn.  
  • Inkludera och Passalen presenterar hur de stöttat sociala entreprenörer och gräsrotsorganisationer finansiellt och organisatoriskt för att skala sociala gräsrotsinnovationer som i partnerskap med kommuner lyckats leverera bättre välmående och välfärdstjänster till utsatta grupper.

Ni kommer även att få höra från programchef Mariell Juhlin, samt träffa andra representanter från SustainGov på plats, exempelvis Johan Quist från Karlstads Universitet Samhällsnytta AB, samt Stefan Persson från Tomelilla Kommun.

Kom och bidra till utvecklingen av framtidens offentliga sektor!

Läs mer om konferensen Impact Innovation Summit i Helsingborg 

 

Vi ses i Helsingborg den 17-18 september!

Sidan uppdaterades 2024-07-05